Menu

Holdbeskrivelser

Holdbeskrivelser NBSIF Foreningsfitness

  

Outdoors CrossWOD /Gary

Outdoor Fitness består af en række konstant varierende og funktionelle øvelser, der udføres ved høj intensitet. 

Øvelserne er hentet fra styrkeløft, olympisk vægtløftning, styrketræning, gymnastik og sprint/løb. 
Der bruges redskaber som kettlebells, vægtstænger, medicinbolde, reb og pull-up stativ.
I mange øvelser indgår dog også egen kropsvægt.
De fleste øvelser vil indeholde funktionelle bevægelser, dvs. bevægelser som kan relateres til hverdagen, fx. at løfte, bære, trække, skubbe, løbe og hoppe. De fleste øvelser er helkrops-øvelser, hvor alle store muskelgrupper er involveret i bevægelserne.
Training with attitude 
I shall be waiting with a Smile.

  

Dance Fitness/ ved Lene, Lise-Lotte og Anne

Den ultimative dansetime for dig, der gerne vil danse, forbrænde og have det sjovt på samme tid..!

Hit Fit Dance er ikke bare en almindelig forbrændingstime. Vi har taget udgangspunkt i musikken og den dansestil som var fremme på det givne tidspunkt. Vi danser rock´n roll til 50-ernes rockede rytmer. Twist til 60-ernes Beatles. 70-ernes discotrin i bedste John Travolta stil. Pop og grandprix fest fra 80-erne, samt de mere moderne funk og showdance moves fra 00-erne og 10-erne. Alle de største hits er med, og det er svært ikke at skråle med på sangene, der brager ud af højttalerne..!

 

Yin Yoga/ Lene 

Yin-yoga er en yogaform, hvor det for alvor handler om at mærke sig selv. Det er blid yoga, hvor de enkelte stillinger holdes mellem 3 og 5 minutter, enkelte længere tid. De fleste yogastillingerne er liggende eller siddende .Ved at blive flere minutter i de samme yogastillinger, når du at finde en helt speciel ro og et nærvær i stillingerne, som er unik for denne yogaform. Du mærker intensitet, og det lærer dig "at være med det, der er" – uden at flygte fra det. Det er en læring, din hjerne tager med sig ud i det pulserende hverdagsliv, så du også kan få glæde af din yoga uden for yogamåtten.  

 

Mindful FLOW / Selma

Trænger du til at komme helt ned i tempo? Til at mærke og forkæle din krop med bløde bevægelser, blid musik og meditation? Så er du velkommen til Mindful FLOW.

I den første del af timen kommer vi i kontakt med hele kroppen gennem bløde bevægelser. I den anden del af timen er der fokus på åndedræt og mindful meditation. Hver time afsluttes med en liggende eller siddende meditation eller visualisering.

Gennem timen vil der være fokus på nogle af principperne i mindfulness: Accept, venlighed, tålmodighed, at give slip og et ikke dømmende/ikke vurderende mindset.
Alle kan være med.

Holdet kører som et forløb fra den 6. april til og med den 25. maj 2018.

 

Dance It, DGI koncept/ ved Stephanie

Dance It, er en time med lækkert musik, gode trin og sved på panden.

En Dance It time er for alle aldre og alle niveauer, da der vil være musik og trin for enhver smag. Så glæd dig til at få en super svedig og lærerig dansetime, hvor både pulsen og humøret ryger helt i top..!!

  

Crossgym40/ ved Christian

Ved crossgym40 vil du kunne opnår at få høj intensitet og funktionel træning i løbet af en træningstime. Igennem timen kommer vi ind på udholdenhed, kondition, styrke, smidighed, hurtighed, mobilitet, koordination, bevægelse, balance og præcision. Altså, vi kommer igennem at aktivere alle muskelgrupper. Jeg bruger forskellige redskaber, vægte og egen kropsvægt.

 

Puls og styrke/ ved Gitte Eller Jannie

Kom og vær med til en sjov time, hvor jeg garantere sved på panden og røde kinder. Vi skal igennem alle de store muskelgrupper og bruger både elastikker, vægte, bodybar og stepbænken engang imellem. Alle kan være med, nye som gamle.

 

Puls & styrke, tirsdag kl. 16-17
Er du frisk på at få sved på panden, samtidig med at du tager kampen op imod dig selv
- så mød op til Puls & styrke.
Vi skal arbejde i intervaller med både puls og styrke, med og uden redskaber. Du kan selv vurdere hvor udfordrende  det skal være, alt afhængig af din egen intensitet og brug af redskaber (fx håndvægte eller elastikker). Vi vil komme igennem alle de store muskelgrupper i løbet af denne time - 
Så kom og tag kampen op!

 

Aerobic Dance
Træner du for at have det sjovt til god musik? Så er Fitness Dance måske noget for dig. Der bydes på lidt a lidt af hvert fra aerobic, zumba, combat, hit fit dans og gymnastikkens ta’selv borde.  Målet er at lade sig forføre af musikken til at kunne presse pulsen yderligere i vejret. Holdet er for alle og for alle niveauer, da det er op til den enkelte, hvor meget man ønsker at komme ud i øvelserne.

 

Pump og puls /ved Jannie

Timen kombinerer klassiske pump øvelser med vægtstang og intervaller med høj intensitet. Du får både noget for konditionen og for styrken.

 

Pump

Pump er for både mænd og kvinder. Timen er designet til at give din krop en all round træning med brug af vægte, vægtstang og stepbænk (stepbænken bruges kun til at ligge på, eller sidde på) Holdet er for dig, som ønsker en fast og markeret krop og samtidig vil opnå en god forbrænding.           

Samtidig er Pump et fantastisk supplement til spinning ;-)

 

Mave / Ryg

Mave/ryg er styrke og udholdenhedstræning af hele kroppen med focus på maven og ryggen. Træningen giver en god kropsholdning og en bevidsthed om, hvordan du beskytter din ryg i dagligdagen. 
Vi træner med egen kropsvægt, lette vægte, elastikker osv. 

 

MutterFit
På sigt vil dette hold blive lavet om til Pilates, (Maj måske) ellers indeholder det alt fra balance, styrke med redskaber (den "lette" udgave) lidt aerobic, men som hovedregel kommer vi hele kroppen igennem.

  

Bedre bevægelse/ ved Nanna

Dette hold henvender sig både til mænd og kvinder, unge som ældre, uanset fysisk niveau. Formålet er forbedring af balance, kropsholdning og kropskontrol. Dette kan give afsæt til forbedret præstationsevne i alle sportsgrene, mindske risiko for skade eller fald samt mindske risiko for smerter og gener fra ryg og nakke. Vi vil både gøre brug af kropsvægt og forskellige redskaber, og jeg vil guide dig gennem øvelserne og rette teknik undervejs. Holdet kan ses som et supplement til anden træning. Der vil være fokus på bevægelsen frem for musklen, derfor vil holdet ikke være udmattende som de andre styrke- og pulshold.

 

Core ball/ ved Lene

God balance og stærk kropsstamme? Træning på den store bold/ Core ball stiller på samme tid krav til balance, koordination, bevægelse og Stabilitet og det er grundelementerne i enhver form for bevægelse. Bolden er specielt god til at træne ryggens og mavens muskler, der udgør muskelkorsettet. Udover at arbejde med egen kropsvægt, supplerer med x-tubes, bobybars mv.

 

Skitræning 45 min/ ved Louise

Skal du på skiferie? Vil du gerne reducere risikoen for skader?

Kort, intensiv styrketræning, specifikt rettet mod skiløb.

Vi styrker især musklerne omkring knæled og hofteled samt støttemuskulaturen i kroppen/core

Der bliver også plads til koordinations- og balancetræning. 

 

Gå og styrke/ ved Hanne

Outdoor fitness er en rask gåtur med indlagt styrketræning. Vi går ned til fjorden og bruger naturen til små styrkeøvelser. Turen er ca. 6 km og varer ca. 1,5 time. Det kræver ikke andet end at du kan gå lidt rask til :-)

  

Fitness Yoga/ ved Helene 1½ time

Jeg vil kæde forskellige yogastillinger sammen til små serier, så man i roligt tempo glider fra yogastilling til yogastilling. Indimellem vil der være korte pauser, så der bliver tid til at mærke, hvad de forskellige øvelser gør ved kroppen. Øvelserne i Fitness yoga består både af stående og liggende øvelser, hvor en dyb vejrtrækning altid er i fokus. Øvelserne vil både øge din smidighed og styrke din muskulatur samt udholdenhed.

Fitness yoga er både for nybegyndere og dem med mere erfaring. Det er 1 ½ time med dynamiske yoga øvelser, der giver dig passende udfordringer og sved på panden.
Hvert hold afsluttes med ca. 10 til 15 minutters afspænding, der giver dig energi og ro i krop og sind.

  

Stram Op
Stram Op er for dig som ønsker at træne de store muskelgrupper igennem på én holdtime med fokus på ben, baller, bryst, mave, ryg og arme. Vi træner muskelstyrke - altså få gentagelser af hver øvelse. Der lægges stor vægt på, at alle øvelser udføres med korrekt teknik for at få fuldt udbytte af træningen og undgå skader.

 

"Stram op og dans"/ ved Sussi

Holdet er en blanding af styrketræning og hit fit dance (se beskrivelse af hit fit dance længere oppe på siden). Vi skal både have sved på panden, stramme musklerne op og samtidig give den gas til fede danserytmer. Vi danser først 2 numre, hvorefter der kommer 2 numre hvor der styrketrænes med forskellige redskaber, dernæst to danse igen, og sådan kører hele timen.

 

 

Mor - baby/ ved Selma

Holdet er for dig, der for nyligt har gennemgået en graviditet og fødsel. Timen er tilrettelagt, således du kan have din baby op til et år med. Vi træner hele kroppen igennem hver gang enten med kropsvægt, vægte eller baby som vægt. Niveauet tilpasses, så alle kan være med. Du kan starte op, når du har fået grønt lys fra din læge ved 8-ugers tjek. 

 

Bike Intro

Holdet for begyndere der skal lære de grundlæggende færdigheder såsom indstilling af cyklen, taktforståelse og stående teknik.
Der vil være en prøvecykling på ca. 10 min.

 

Bike 1

Bike 1 er for nye deltager, der er ved at opbygge en rutine, og som stadig har brug for at blive guidet gennem timen i såvel takter som teknikker.
Timen er også god for rutinerede der vil restituere.

Timens varighed er 45 min. inkl. Opvarmning og udstræk. 

 

Bike 2

Bike 2 er en lettere udfordrende time for deltager der har fået opbygget grundformen, er rutineret og har opbygget færdigheder omkring teknik og takter.

Timens varighed er 55 min inkl. Opvarmning og udstræk.

 


Bike 3

Bike 3 er for deltager der er sikre på cyklen, og som ønsker hård udfordring, kræver god kondition og køreteknik. Pauser efter behov :-)

Timens varighed er minimum 55 min.